7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne kontakt@forthenudespaces.dk
Vælg en side

Jorden er rund, det ser man jo tydeligt, når der kommer billeder fra rumstationen derude på kanten af vores tyngdefelt. Rund og blå og ufattelig smuk. Og der er nordpol og sydpol, og imellem de to poler er der have og kontinenter, og små lande med endnu mindre regioner. Et stykke oppe, men dog i god afstand af Nordpolen, finder vi Lolland-Falster. De to sydligste store øer i Danmark ligger skønt, omgivet af vand fra forskellige have, og her bor lollikkerne og falstringerne.

I dette område har der boet mennesker helt tilbage til stenalderen. I visse områder er det svært at undgå at komme til at sparke til levningerne fra disse tidlige beboere, for der er blevet slået flintesplinter af og fremstillet pilespidser i stor stil, dengang for oceaner af år siden, længe før roemarkerne begyndte at brede sig ud over dette lille ørige. Vi ved ikke ret meget om disse mennesker. De talte formentlig ikke lollandsk, men mon ikke de alligevel havde et syngende sprog?

Forlystelser på Sydhavsøerne

Der er nok ikke mange danskere, som ikke har hørt om Lalandia, som er et vandland af de helt store. Her kan man bade og slappe af i tropisk klima, for der er glas hele vejen rundt. Man kan også tage på kroophold i Maribo og nyde de smukke omgivelser omkring søerne. Eller man kan gå på jagt efter sex på Lolland-Falster, hvis man går på nettet og finder den rigtige guide. Her kan man finde sex i Danmark, lige meget hvor i landet, man så end bor.

Øer i rivende udvikling

Der boede naturligvis også mennesker på disse øer i jernalderen og bronzealderen. Man har gjort masser af fund efter dem, og nogle af dem kan ses på museer rundt omkring i landet. Vikingerne sejlede deres skibe rundt imellem øerne i dette område, og havde naturligvis også bosteder på land. Klosteret og domkirken i Maribo blev bygget helt tilbage i middelalderen og på et tidligt tidspunkt fandt man ud af at jorden på disse øer egnede sig fremragende til dyrkning.

Så kom der fuld gang i kartoffelrækkerne og roemarkerne bredte sig ud over det flade land, og forsynede de nye sukkerfabrikker med råvarer til produktionen. Og sikke noget dejligt hvidt sukker, der kom ud af dette eventyr. Man kan købe det i butikkerne den dag i dag, og det smager fantastisk. Og nu skal de til at bygge en ny bro, dernede på Sydhavsøerne. Der skal skabes forbindelse til Tyskland, og så kommer der for alvor gang i dette område, som har så meget at byde på. Lollikker og falstringer forventer sig meget af den nye forbindelse, for erhvervslivet kunne godt bruge et boost.